Over ons

Regelmatig onderhoud aan je woning is dé oplossing om zorgeloos te wonen

Met een eigen huis ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Je huis is een kostbaar bezit. En je wilt graag de waarde ervan behouden. Daarom is het slim om maandelijks stil te staan bij eventuele onderhoudsklussen. Doe je niets, dan gaan er dingen kapot en lopen de onderhoudskosten alleen maar op.

Onderhoud en verbetering van je eigen huis kost gemiddeld 400 euro per maand. Dat is inderdaad een flinke kostenpost. Soms moet er een cv-ketel worden vervangen, dan weer is het buitenschilderwerk aan de beurt. En wat dacht je van dakbedekking of isolatie?

Gelukkig kun je veel onderhoudsklusjes zelf doen. Op deze website hebben we er een flink aantal bijeengebracht. In de loop van de tijd zullen de de lijst met klussen nog verder uitbouwen. Heb je zelf een goed tip voor een onderhoudsklus? Dan mag je die altijd insturen. Het liefst met foto’s erbij, zodat het voor iedereen duidelijk is.

Onderhoud aan huis: een doorlopend proces

Onderhoud aan je huis is een doorlopend proces. Het komt in wezen neer op 3 terugkerende stappen:

  • Regelmatig observeren van je huis
  • Potentiële onderhoudsproblemen identificeren
  • Preventieve maatregelen nemen en reparaties uitvoeren

Op deze website focussen we ons vooral op de klussen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren, maar waarmee je veel geld kunt besparen of waarmee je hoge kosten in de toekomst kunt voorkomen.

We behandelen de meestvoorkomende klussen, maar tegelijkertijd moeten we opmerken dat verschillen in huizen ook een verschillende aanpak kunnen vergen. Helaas kunnen we geen verantwoordelijkheid nemen voor de informatie op deze website of websites waarnaar we verwijzen. Mocht je twijfels hebben over de aanpak van een onderhoudsklus, schakel dan altijd een professional in.

Hoe komen we aan de klussen op deze website?

De klussen op deze website zijn tot stand gekomen door eigen ervaring, doordat ze ingezonden zijn door een bezoeker of doordat we ze elders gevonden hebben.

We zijn zelf eigenaren van een huis van meer dan 120 jaar oud, dat uiteraard regelmatig onderhoud nodig heeft. Met de tips die we andere huiseigenaren geven proberen we je mee te laten profiteren van onze ideeën en aanpak.

De meeste doet-het-zelf-klussen die we op deze website hebben gezet, zullen voor ervaren klussers wel gesneden koek zijn. Hoewel er ook tips tussen staan waar iedereen nog wel wat van kan leren. Tenslotte komen niet alle klussen even vaak terug en ook niet voor iedereen.

Klussen in huis voor beginners

In het algemeen kun je zeggen dat we hier klussen in huis voor beginners hebben verzameld.

Als je niet van nature handige handjes hebt, kunnen sommige klussen in en om het huis nogal ingewikkeld lijken. Maar heel veel dingen kun je gemakkelijk zelf oplossen. Of onderhouden, zodat je geen reparateurs nodig hebt. Als je voor elk dingetje aan je huis een vakman moet laten komen, kunnen de kosten nogal hoog oplopen. Gelukkig zijn wij dit initiatief gestart, waarmee je de dingen die je makkelijk zelf kunt doen kunt oplossen.

De meeste klussen op deze website kun je eenvoudig zelf uitvoeren met veel voldoening als resultaat. Je bespaart er op langere termijn veel kosten mee!

Mocht je tips voor ons hebben of heb je een foutje op deze website gezien, geef ons dan een seintje. Je kunt het contactformulier hieronder invullen. We zijn ook benieuwd naar jouw aanpak van specifieke klussen.

Alvast veel klusplezier gewenst!